KURS I SELVFORSVAR - FOR KVINNER OG MENN

91 70 50 20 post@defence4all.no

Vårt selvforsvar

Selvforsvar = «det å forsvare seg», «nødverge»

Jiujitsu = myk teknikk (jiu – myk, jitsu – teknikk)

 

Defence4all gir opplæring i et selvforsvarssystem som blant annet er basert på at man «med minst mulig kraft, oppnår høyest mulig effekt» – størrelsen og styrken på angriperen er derfor ofte uten betydning. Som en følge av at man bruker kroppens naturlige bevegelser og dertil riktig pust, trengs lite eller ingen forkunnskaper fra de som ønsker å lære seg dette.

Systemet er basert på «den moderne jiujitsuens far» – ganso Kurt Durewall (Sverige) – sine teknikker og vil til enhver tid bli tillagt nødvendige justeringer for å oppnå ønsket effekt.

Treningen vil inneholde frigjøringer fra aktuelle angrep, holde- og låsegrep, kombinasjonsteknikker og nedleggelser – alt kan øves inn som nærkontakt, halvdistanse, under begrenset plass, stående så vel som liggende.

Selvforsvaret vi lærer ut kan – og dette er unikt – trenes fullt ut og realistisk; dette da systemet er basert på ikke å nødvendigvis skade angriperen. Man trenger heller ikke fullføre noen teknikker med aggresjon eller styrke da stilarten helt og holdent er basert på riktig bruk av bevegelse, kropp og pust.

Jiujitsu (jujutsu, ju-jitsu, ju-jutsu) er en kampkunst som daterer seg helt tilbake til 1600 tallet og Japan. Grunnet fredstid og manglende stridserfaring og våpentrening steg de ubevæpnede kampkunster frem, disse kjent som Yawara – eller senere som jiujitsu.

De aller fleste rene selvforsvarsstiler (i motsetning til kampsporter som er trening til kamp og som innehar regler, poeng og konkurranser) i morderne tid er utviklet utenfor Japan, men med røtter i den tradisjonelle jiujitsu – nå og derfor mer kjent som den moderne jiujitsu.

Mange stiler i rent selvforsvar som i dag er kjent, kommer fra både den tradisjonelle og den moderne jiujitsu.

Eksempler på selvforsvar som bruker jiujitsu og videreutvikler disse teknikkene er: aikido, krav maga, judo, kenpo, sambo med mange flere.

FOTO: VEGARD BREIE

Legg igjen en kommentar